ua en ru

Споживачі заборгували ПАТ "Вінницягаз" близько 29 мільйонів гривень

Споживачі заборгували ПАТ "Вінницягаз" близько 29 мільйонів гривень Фото: газовая труба (vl.104.ua)

Найбільше заборгували перед газорозподільчою компанією комунальні підприємства теплової енергетики

Заборгованість споживачів за розподіл природного газу в 2017 році скоротилася на 1 млн гривень, але залишається суттєвою. Найбільші борги перед "Вінницягаз" мають теплогенеруючі підприємства. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Найбільше заборгували перед газорозподільчою компанією комунальні підприємства теплової енергетики. Це компанії: КП ВРМ "Вінницяміськтеплоенерго"(18,7 млн гривень), ДП "Теплокомуненерго Маяк" ПрАТ Вінницький завод "Маяк" (8,5 млн гривень ), КП "Вінницяоблтеплоенерго" (1,1 млн гривень) та КП "Теплоенергетик" м.Могилів Подільський ( 0,5 млн гривень).

Борги комунальних підприємств теплової енергетики за розподіл природного газу накопичуються у період опалювального сезону. Втім, є підприємства, які не обслуговують борги 2016 – 2017 років.

"З усіма іншими категоріями споживачів такого клопоту не має. Промисловість та бізнес працює по попередній оплаті. Невеликий борг лише у бюджетних установ", - наголошує технічний директор ПАТ "Вінницягаз" Володимир Білаш.

Ці підприємства постійно мають заборгованість за розподіл газу. ПАТ "Вінницягаз" готує чергові позови про стягнення заборгованості до КП ВРМ "Вінницяміськтеплоенерго", ДП "Теплокомуненерго Маяк" ПрАТ Вінницький завод "Маяк".

Недоотримання коштів газорозподільчою компанією за надані послуги, відображається у недофінансуванні комплексу заходів із підготовки газових мереж області до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період. Мова йде, про капітальний ремонт, реконструкцію систем газопостачання та споруд на них, що передбачено інвестиційною програмою підприємства на 2018 рік.