ua en ru

Втрати аеропортів РФ від закриття авіасполучення з Україною, Єгиптом і Туреччиною склали 6 млрд рублів

Втрати аеропортів РФ від закриття авіасполучення з Україною, Єгиптом і Туреччиною склали 6 млрд рублів Фото: втрати аеропортів РФ склали 6 млрд рублів

Збитки від закриття авіасполучення з Україною в РФ оцінили в 690 млн рублів

Втрати російських аеропортів від закриття авіасполучення з Україною, Єгиптом і Туреччиною склали 6 млрд рублів. Про це повідомив заступник директора аеропорту "Домодєдово" Денис Нуждін, передає ТАСС.

"Сукупні втрати аеропортової галузі за трьома факторами - Україна, Єгипет і Туреччина - призвели до негативного ефекту", - заявив Нуждін.

Повідомляється, що найбільш істотні втрати пов'язані з обмеженням польотів в Туреччину - більше 3 млрд рублів, заборона польотів до Єгипту приніс аеропортам збиток 2,3 млрд рублів, 690 млн рублів - втрати від закриття авіасполучення з Україною.

Нагадаємо, Україна наклала санкції на російські авіакомпанії, включаючи найбільші російські перевізники "Аерофлот" (з усіма дочірніми авіакомпаніями) і "Трансаеро". Всім їм частково або повністю заборонено транзит ресурсів, польоти та перевезення по території України з 25 жовтня 2015 року.