ua en ru

Потенційні постачальники LNG до України - країни Північної та Західної Африки, Перської затоки та Каспійського регіону, - Міненерговугілля

Потенційними постачальниками LNG до України визначені країни Північної та Західної Африки (Єгипет, Алжир, Нігерія), Перської затоки (Катар), Каспійського регіону (Азербайджан, Туркменістан). Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Нагадаємо, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко, будівництво терміналу розпочнеться 26 листопада. Таким чином, вже цього місяця ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" починає перший етап будівництва газопроводу для підключення терміналу до ГТС України.

Першу частину проекту терміналу - будівництво плавучої установки для регазифікації і зберігання газу, планується завершити у 2015 р. Це дозволить Україні закуповувати до 5 млрд куб. м на рік за цінами, значно нижчими, ніж коштує за імпортний російський газ зараз. Друга частина - спорудження наземного терміналу з приймання СПГ, який матиме можливість розвантажувати великі СПГ-танкери, дозволить Україні отримувати 10 млрд куб. м скрапленого газу щорічно вже з 2018 р.