ua en ru

Потенціал ЗВТ України з Ізраїлем становить не менше 1 млрд доларів, - Гройсман

Потенціал ЗВТ України з Ізраїлем становить не менше 1 млрд доларів, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Ізраїльська сторона має намір узгодити деякі питання співробітництва в аграрній сфері

Потенціал співробітництва України з Ізраїлем у рамках зони вільної торгівлі становить не менше 1 млрд доларів. Про це на зустрічі з главою спільної комісії, міністром екології Ізраїлю Зєевом Елькіним заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабміну.

За словами Гройсмана, Україна зацікавлена до кінця року завершити переговорний процес щодо угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем. Він також відзначив позитивні тенденції в торговельному співробітництві між країнами. Зокрема, товарообіг зріс на 15% і перевищив 500 млн доларів. А потенціал співробітництва в рамках ЗВТ становить не менше 1 млрд доларів.

"Ми приділяємо багато уваги тому, щоб завершити переговори щодо Угоди про зону вільної торгівлі. Тим більше, що товарообіг у нас росте, і ми можемо впроваджувати ізраїльські технології у багатьох сферах співробітництва, насамперед в агросекторі", - підкреслив Гройсман.

У свою чергу Елькін підкреслив, що Ізраїль взяв за основу представлену Україною модель розвитку взаємної торгівлі, однак має узгодити деякі питання співробітництва в аграрній сфері, у забезпеченні продовольчої безпеки та у сфері ІТ-технологій.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін сподівається узгодити всі питання по ЗВТ з Ізраїлем протягом кількох місяців. Він також додав, що уряд прогнозує збільшення товарообігу між Україною та Ізраїлем в цьому році.