ua en ru

Надходження від експорту сільгосппродукції до бюджету Київської обл. за 10 міс. 2010 р. зросли на 60% - до 400 млн доларів

Обсяги експорту сільгосппродукції з початку 2010 р. в порівнянні з відповідним періодом минулого року зросли на 60% і принесли до бюджету Київської області 400 млн дол. Про це, виступаючи на урочистостях на честь Дня працівника сільського господарства, заявив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"У порівнянні з минулим роком обсяги експорту зросли на 60%, а в цілому в цьому році було експортовано сільськогосподарської продукції майже на 400 млн дол.", - зазначив А.Присяжнюк і додав, що продукція, вироблена в Київській області, на сьогоднішній день експортується в майже 40 країн світу.
Серед позитивних тенденцій, за словами А.Присяжнюка, відзначається зростання обсягів інвестицій, у тому числі іноземних, у розвиток аграрного сектору області. Так, після проведення в Київській області міжнародного інвестиційного форуму "Інтеграція та партнерство", в якому взяли участь 16 іноземних держав, були підписані договори керівництва області з іноземними інвесторами на суму в 2 млрд дол. Усього, за словами А.Присяжнюка, в ході форуму були представлені проекти на суму 4 млрд дол.
"Ефективне використання інвестиційного потенціалу області суттєво вплинуло на пожвавлення інвестиційної активності від закордонних інвесторів, адже Київська область займає провідне місце серед регіонів України щодо прямих іноземних інвестицій", - зазначив голова Київської облдержадміністрації.
За його словами, на сьогоднішній день в Київській області працюють інвестори з США, Данії, Кіпру, Франції і багатьох інших країн.