ua en ru

Пострада ОБСЄ проведе спецзасідання щодо ситуації на Донбасі 26 січня

Постійна рада Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) проведе спеціальне засідання у зв'язку з погіршенням ситуації на Донбасі завтра, 26 січня. Про це йдеться в заяві організації.

"У світлі різкого погіршення ситуації у Східній Україні, в тому числі вчорашнього обстрілу Маріуполя і зростання числа жертв серед цивільного населення, сербське головування в ОБСЄ оголосило, що спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ відбудеться в понеділок 26 січня о 16:00 годині у Відні", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що на спеціальному засіданні буде обговорюватися необхідність подальшого проведення мирних тристоронніх консультацій між контактною групою високопоставлених представників України, Російської Федерації, голови ОБСЄ, та інших сторін, які підписали Мінські угоди.

Крім того, повідомляється, що нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич засудив застосування сили і настійно закликає всі сторони конфлікту в Україні працювати у напрямку повного припинення вогню.

Нагадаємо, високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки, заступник голови Європейської комісії Федеріка Могеріні сьогодні повідомила, що засідання глав МЗС країн ЄС щодо ситуації в Україні відбудеться 29 січня.