ua en ru

Постсовет ОБСЄ закликав до негайного припинення вогню на Донбасі

Постсовет ОБСЄ закликав до негайного припинення вогню на Донбасі Джерело фото:twitter.com/Сегодня.ua

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич сьогодні привітав декларацію, прийняту представниками 57 держав-членів ОБСЄ на спеціальному засіданні постійної Ради у Відні, закликавши до негайного припинення вогню в Україні та повної реалізації Мінського угоди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"Декларація підтверджує тверде переконання всіх 57 держав-членів ОБСЄ, що цикл насильства і військових дій на сході України не може бути врегульований на полі бою, але тільки за столом переговорів", - сказав Дачич.

"Я закликаю всі сторони до негайного руху в напрямку деескалації та реалізації повного припинення вогню, і я хотів би закликати їх повною мірою використовувати ОБСЄ у вирішенні конфлікту", - підкреслив глава ОБСЄ

Як зазначається, учасники ОБСЄ в декларації висловила "серйозну стурбованість військової ескалацією в останні дні в Східній Україні" та закликали до негайного припинення вогню всіма сторонами і повної реалізації Мінського протоколу від 5 вересня 2014 р. і Меморандуму від 19 вересня 2014 року".

Рада також закликала сторони конфлікту як можна скоріше провести зустріч контактної групи в Мінську.

Нагадаємо, Україна 20-21 січня представить ОБСЄ, ООН та Раді Європи документи щодо трагедії під Волновахою.