ua en ru

Як побудувати прибуткову торговельну систему


Як побудувати прибуткову торговельну системуТрейдинг - це серйозний бізнес. Хороший бізнес завжди має на увазі здорову логіку, виважені рішення, конкурентну боротьбу. Професійні учасники торгів ніколи не викидають гроші на вітер". Отже, все, що відбувається на біржі, зовсім не випадковість, а чиїсь зважені рішення і дії, які відображаються у поведінці ціни. Тому будь-яка успішна торгова система приватного трейдера повинна базуватися на розумінні руху ринкових цін, а не на теорії технічного аналізу. Варіація систем технічного аналізу, як правило, призводить до непослідовних дій і втрат коштів.

Кожна прибуткова торгова система обов'язково повинна включати в себе правила входу і виходу з ринку, правила управління ризиком, позитивне математичне очікування по угоді та психологічну підготовку. Головне завдання трейдера - це суворе дотримання правил власної торговельної системи. Перед тим як відкрити торговельну позицію, трейдер завжди повинен знати, де він буде виходити з ринку. Досвідчені трейдери знають, що саме від якості виходу, а не входу в угоду залежить прибутковість торговельної системи. Стійкість і надійність торгової системи визначається підходом трейдера до контролю ризику і потенціалу угоди. Потенціал кожної операції повинен бути в два, три і більш рази вище, ніж максимально допустимий ризик. При цьому ризик на угоду має бути мінімальним, щоб зменшити психологічний тиск на трейдера. Психологічна стійкість відіграє вкрай важливу роль в надійності й професіоналізмі будь-якого трейдера.

Кожен початківець трейдер зобов'язаний сам створити свою торговельну систему і щодня її вдосконалювати. Потрібно розуміти, що навіть роздобувши прибуткову торговельну систему іншого трейдера, ви не зможете з нею заробляти, тому, що просто не будете знати всіх нюансів і підводних каменів. Звичайно, на базі інших систем можна створити власну, але її треба знати від А до Я. Тільки в цьому випадку ваше крива прибутковості буде стабільно зростати з року в рік!

Подивитися відео прогнози і записатися на вебінар до Гуру-трейдеру, Юрію Іващенко, можна ТУТ