ua en ru

Постпред США при ООН назвала країни, які можуть спровокувати міжнародну кризу

Постпред США при ООН назвала країни, які можуть спровокувати міжнародну кризу Фото: Ніккі Хейлі

Нові конфлікти у світі можуть бути спровоковані порушеннями прав людини в Ірані, на Кубі та в КНДР

Постійний представник Сполучених Штатів Америки при Організації Об'єднаних Націй Ніккі Хейлі вчора заявила в Раді Безпеки, що більше уваги слід приділяти порушенням прав людини з метою запобігання конфліктам у світі. Нові конфлікти можуть бути спровоковані порушеннями прав людини в Ірані, на Кубі і в Північній Кореї, передає The Indian Express.

"Коли держава починає систематично порушувати права людини, це ознака, червоний прапор, сирена, це - один з найбільш явних індикаторів того, що за цим можуть послідувати нестабільність і насильство, здатні перетинати кордони", - сказала Хейлі.

Звертаючись до Сирії, вона нагадала, що війна в країні йде вже сьомий рік і все почалося з антиурядових акцій протесту. Також Хейлі взяла на себе відповідальність за те, що вона зайняла занадто м'яку позицію щодо Сирії на початковому етапі конфлікту.

Вона заявила, що в Північній Кореї систематичні порушення прав людини підкріплюють ядерні і балістичні ракетні програми.

Наступна міжнародна криза цілком може відбутися в тих місцях, де права людини широко ігноруються. Можливо це буде Північна Корея, Іран або Куба", - зазначила постпред США.

США, головуючі в Радбезі ООН в цьому місяці, змогли провести нараду з прав людини після переговорів з країнами, які не хотіли, щоб цей пункт виносилося на порядок денний.

Росія, Китай, Єгипет, Ефіопія, Казахстан, Болівія і Сенегал висунули заперечення проти обговорення ситуації з правами людини в світі.

Під час зустрічі посол Китаю Лю Цзеі висловив зауваження і зазначив, що ключовою в світі є проблема бідності, не згадуючи про права людини.

"Всі нації повинні прийняти розвиток як першочергове завдання", - сказав він.

Нагадаємо, Пентагон проведе випробування систем ПРО для перехоплення ракет КНДР. Військове відомство США двічі протестує систему в травні.