ua en ru

Постпред РФ при ОБСЄ: росіяни, які відвудують родичів в Україні, пропадають безвісти

Постпред РФ при ОБСЄ:  росіяни, які відвудують родичів в Україні, пропадають безвісти Фото: Постпред РФ при ОБСЄ повідомив, що росіяни, які відвудують родичів в Україні, пропадають безвісти

На засіданні у Відні постпред РФ при ОБСЄ говорив про зниклих росіян, сепаратизм і агресивний націоналізмі

Російські громадяни, які приїхали провідати своїх родичів в Україні, пропадають безвісти. Про це заявив постійний представник Російської Федерації при ОБСЄ Олександр Лукашевич під час свого виступу на засіданні Постійної ради ОБСЄ щодо ситуації в Україні.

Постпред РФ припустив, що росіяни незаконно заарештовані Службою безпеки України і не мають змоги повідомити про місце свого перебування.


У своєму виступі Лукашевич також заявив, що політики України використовують сепаратизм, як "інструмент ведення своїх внутрішньополітичних розборок".

"У тому, що стосується "побутового сепаратизму", нагадаємо зміст розвішаних по країні плакатів, пояснюють, кого треба здавати в політичну поліцію України. Зокрема, сепаратист - навіть той, хто агітує проти мобілізації. Серед інших ознак складу злочину вказуються: "осквернення цінностей українського народу, сумніви в існуванні української нації, поширення чуток про неіснуючу загрозу російській мові, а також страхів і паніки, вихваляння ЛНР і ДНР та ін." Таке тлумачення ст. 110 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 12 років позбавлення волі", - сказав Лукашевич.

Також він заявив про загострення проблеми агресивного націоналізму в Україні, зокрема в Одесі.

"Ще раз закликаємо СММ (спеціальну моніторингову місію - ред.) не обмежуватися спостереженням за праволюдською ситуацією на Донбасі, стежити за тим, що відбувається і на підконтрольних уряду територіях", - сказав постпред РФ.

Нагадаємо, раніше постпред РФ при ОБСЄ звинуватив Україну в спробах переінакшити суть мінських угод.