ua en ru

Постачальник чіпів Apple вимагає заборонити виробництво iPhone в Китаї

Постачальник чіпів Apple вимагає заборонити виробництво iPhone в Китаї Фото: Apple (flickr.com/pauliewoll)

Компанія заявила про порушення своїх прав на патенти

Виробник мікропроцесорів Qualcomm звернувся в китайський суд з інтелектуальної власності в Пекіні з вимогою заборонити продаж і виробництво iPhone в країні. Про це повідомляє прес-секретар компанії Крістін Трімбл, передає Вloomberg.

Повідомляється, що компанія заявила про порушення своїх прав на патенти.

"Apple використовує технології, створені Qualcomm, і не платить за них", - стверджує Трімбл.

Як зазначається, Qualcomm - виробник електронних компонентів з США. Найбільш відомими продуктами компанії є процесори з лінійки Snapdragon, які використовуються в більшості сучасних смартфонів, планшетів та інших пристроїв.

Як відомо, протистояння між компаніями почалося ще на початку 2017 року, коли Apple подала антимонопольний позов проти Qualcomm, звинувачуючи виробника чіпів в несправедливою практиці ліцензування, а також у завищенні цін на чіпи і зловживанні домінуючим становище на ринку.

Нагадаємо, що в квітні Qualcomm подав зустрічний позов проти компанії Apple в окружний суд Південного округу штату Каліфорнія з вимогою не втручатися в угоди Qualcomm з компаніями, які виробляють смартфони і планшети Apple.

Qualcomm вважає, що Apple втручалася в його угоди з третіми компаніями, а також заохочувала його переслідування з боку регуляторів в різних країнах.