ua en ru

Була поставлена задача мене фізично ліквідувати, - директор ПРАТ "Укргазвидобуток"

Була поставлена задача мене фізично ліквідувати, - директор ПРАТ "Укргазвидобуток" Фото: Вадим Мохов (2day.kh.ua)

Вадим Мохов заявив, що його життю загрожувала небезпека

Життя директора ПРАТ "Укргазвидобуток" Вадима Мохова загрожувала небезпека, поки він перебував кілька днів в ув'язненні. Про це він сам заявив на прес-конференції, що сьогодні пройшла в Харкові.

"Була поставлена задача мене фізично ліквідувати руками людей, які перебувають у в'язниці", - заявив Мохов.

Він зазначив, що залишився живий тільки завдяки тому, що в тюрмі є люди, у яких є поняття совісті і справедливості.

Адвокат директора ПРАТ "Укргазвидобуток" Олег Головко заявив: "Нам дуже пощастило, що Вадим Олександрович залишився без видимих пошкоджень і живий".

На питання про те, хто стоїть за його переслідуванням, директор ПРАТ "Укргазвидобуток" відповів, що є дві можливі причини, які, в принципі, не виключають один одного. Перша - це його системна протягом декількох років критика керівництва Харківської області. Друга причина – газовий бізнес, яким він керує, і який зараз є "ласим шматком" для рейдерського захоплення.

"Я вперше в житті зіткнувся зі справою, в якій сфальсифіковано не один доказ або одна подія, а вся справа. Глобально", - заявив Головко.

Він зазначив, що правоохоронними органами і спецслужбами робилося все для того, щоб будь-якими способами помістити Мохова в ув'язнення. Була обрана стаття для пред'явлення підозри, яка дає можливість обрати в якості запобіжного заходу утримання під вартою.

За його словами, співробітники СБУ "з метою фальсифікації доказів і прийняття неправосудного рішення" надали органу досудового розслідування довідку про те, що Мохов переховується від органів досудового слідства.

Адвокат сказав, що затримання і судовий процес з обрання запобіжного заходу планувалися таким чином, щоб навіть при прийнятті судом рішення про можливість внесення застави, Мохов у будь-якому випадку опинився в камері хоча б на кілька днів для здійснення на нього фізичного та психологічного тиску, тому судове засідання відбувалося напередодні вихідних.

Відео прес-конференції директора ПРАТ "Укргазвыдобуток" (входить в Smart Energy) Vadim Mokhov, який провів кілька д...

Опубліковано Евгенієм Загорульком 11 жовтня 2017 р.

Як відомо, 5 жовтня 2017 року був затриманий, а 6 жовтня узятий під варту директор ПРАТ "Укргазвидобуток" Вадим Мохов. За словами адвоката, затримання проводилося з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу.

Мохов є відомим волонтером і активістом в Харківській області. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення у зв'язку з нібито невиконанням вимог наказу Державної служби геології і надр України про зупинення дії спецдозволу на користування надрами. 9 жовтня за Мохова була внесена встановлена судом застава, і він вийшов на свободу.