ua en ru

Постачання сировини на Лисичанський НПЗ з березня 2012 р. буде припинено, - ТНК-ВР

Керівництво ТНК-ВР прийняло рішення з березня 2012 р. призупинити постачання сировини на Лисичанський НПЗ (ЛІНІК, Луганська область) і почати ремонтні роботи на заводі, повідомили РБК в ТНК-ВР. Таким чином, компанія офіційно підтвердила намір призупинити роботи на українському заводі.

"Очевидно, що в найближчому майбутньому ситуація (зростання акцизів на паливо і заморожування цін на російському ринку) навряд чи зміниться і переробка нафти на ЛІНІКу як для українського, так і для російського ринку залишиться збитковою. Тому керівництвом ТНК-ВР було прийнято рішення призупинити поставки сировини на НПЗ і почати ремонтні роботи на ЛІНІКу вже з березня ", - йдеться в коментарі компанії.

При цьому в компанії відзначають, що "ТНК-ВР продовжить виконувати свої зобов'язання за контрактами на поставку нафтопродуктів і зробить все можливе, щоб повністю забезпечити необхідними обсягами своїх клієнтів і споживачів".

"ЛІНІК продовжить працювати до тих пір, поки не буде винесено фінальне рішення щодо подальших дій компанії на ринку України. Дане рішення буде прийматися виключно відповідно до внутрішнього регламенту компанії", - додали в ТНК-ВР.

Раніше повідомлялося, що ТНК-BP за 10 років хоче вкласти в українські актіви близько 1 млрд дол.