ua en ru

Поставки газу до ЛНР і ДНР повинен оплачувати "Нафтогаз України", - Газпром

Поставки газу до ЛНР і ДНР повинен оплачувати "Нафтогаз України", - Газпром Фото: "Газпром"

За постачання газу на південний схід України "Нафтогаз" повинен заплатити 200 млн доларів

"Газпром" вважає, що постачання газу до ЛНР і ДНР повинен оплачувати "Нафтогаз України". Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медведєва.

"Ми виходимо з того, що цей контракт - ДНР і ЛНР перебувають у складі України - повинен бути сплачений контрактовласником. Це області в складі України, там споживається газ. Ким він повинен бути сплачений? Тут питання навіть не бізнес-логіки, а життєвої логіки", - сказав Медведєв.

Повідомляється, що за даними "Газпрому", станом на 21 квітня 2015 р. він поставив в ЛНР і ДНР 554,6 млн кубометрів газу, за що український "Нафтогаз" повинен заплатити 174, 2 млн доларів. Але вже наприкінці травня 2015 р. глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що борг становить уже 200 млн доларів.

"Оплата цих поставок - ще одне невирішене питання в газовій суперечці Росії та України. "Нафтогаз" відмовляється їх визнавати і оплачувати. Російська сторона раніше неодноразово заявляла, що постачання її газу на південний схід України повинен оплачувати "Нафтогаз", в іншому випадку це питання буде вирішуватися в суді", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" не має наміру продовжувати контракт на транзит газу по Україні після 2019 р.