ua en ru

Намагатимуся не розчарувати в статусі першої ракетки світу, - Плішкова

Намагатимуся не розчарувати в статусі першої ракетки світу, - Плішкова Фото: Кароліна Плішкова (instagram.com/karolinapliskova)

Чешка вважає величезною відповідальністю перебувати на вершині рейтингу

Чеська тенісистка Кароліна Плішкова, яка з понеділка стане першою ракеткою світу, зазначила величезну відповідальність, яка лягає на неї в зв'язку з цим статусом. Про це вона написала на своїй сторінці в Instagram.

"Я безумовно запам'ятаю цей день! Хоча я і не виграла матч, але стала першою ракеткою світу. Це дійсно багато значить для мене. Поки я не усвідомила, чого досягла. Я наполегливо працювала заради цього, як і люди навколо мене. Спасибі всім, хто вірив в мене. Дякую і тим, хто сумнівався ", - написала тенісистка.

Плішкова зазначила, що для неї звання першої ракетки світу - це і величезна відповідальність.

"Це велика честь, і я можу пообіцяти, що буду робити все, щоб не розчарувати нікого в цій ролі. Сподіваюся, у мене вийде. Ще раз хочу подякувати свою родину, команду і близьких людей. Без вас я б не досягла цього", - додала чешка.

Сходження Кароліни Плішкова на вершину світового рейтингу стало можливим після того, як її головна конкурентка за першу позицію Симона Халеп програла в чвертьфіналі турніру Уїмблдону Йоханне Конте. Плішкова офіційно очолить рейтинг Жіночої тенісної асоціації (WTA) в наступний понеділок, 17 липня.

Нагадаємо, що Світоліна стала першою українською тенісисткою, яка пробилася до четвертого кола турніру Вімблдону. Але українка зачохлила ракетку, програвши чемпіонці Roland Garros-2017 Олені Остапенко.