ua en ru

Постанова Кабміну щодо призначення субсидій буде опублікована завтра, - Розенко

Постанова Кабміну щодо призначення субсидій буде опублікована завтра, - Розенко Фото: Павло Розенко

Припиняється практика декларування громадянами розміру доходів

Постанова Кабінету міністрів України, що стосується внесення певних змін до порядку призначення субсидій буде опублікована завтра, 11 липня. Про це під час брифінгу повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає короеспондент РБК-Україна.

"475 постанова Кабінету міністрів, що стосується внесення певних змін до порядку призначення субсидій - завтра вона буде опублікована", - сказав Розенко.

Міністр назвав основні пункти змін до системи нарахування субсидій.

"Ми припиняємо практику декларування громадянами розміру доходів. Цю інформацію можна отримувати з ДФС і Пенсійного фонду", - зазначив він.

"Ми від сьогодні від вказування цифр в деклараціях відмовляємося... Ми самостійно організуємо отримання цифрових даних. Зникає будь-яка необхідність штрафувати людину за помилки. Норма про штрафування громадян вилучається із порядку отримання громадянами субсидій. Не включатимуться окремі види доходів. Зокрема, благодійна допомога, одноразова допомога, допомога при загибелі воїнів АТО. Також не враховуватиметься одноразова допомога матерям-героїням, допомога на поховання та доходи військовослужбовців, які беруть участь в АТО", - повідомив він.

Призначати субсидію, за його словами, також можна буде відповідно не за попередній дохідний рік, а за попередні три місяці.

"Ми надаємо право місцевим комісіям самостійно приймати рішення про надання субсидії сім'ям у спірних питаннях. Зокрема, щодо кількості проживаючих у житлі. Закликаємо приймати рішення на користь людей", - сказав голова Мінсоцполітики.

"Є завдання до першого вересня здійснити повідомлення ще один раз про новий порядок отримання субсидій", - зазначив Розенко.

"Тим людям, які вже оформили субсидії ніяких нових заяв заповнювати не потрібно, їм оформили субсидію на 12 місяців. Таким чином з моменту оприлюднення постанови, тобто з понеділка вже люди користуватимуться новою системою нарахування субсидій", - резюмував Розенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тільки 3% сімей відмовляють в оформленні субсидій за новою схемою.