ua en ru

На посаду голови АПУ претендують Березенко, Зубко та Пасенюк

На посаду голови АПУ претендують Березенко, Зубко та Пасенюк Фото: Сергій Березенко претендує на пост глави АПУ

Борис Ложкін має намір восени покинути Адміністрацію президента

На пост глави Адміністрації президента України претендують нардеп від БПП Сергій Березенко, віце-прем'єр, глава Мінрегіону Геннадій Зубко та керуючий директор інвестгрупи ICU Макар Пасенюк. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Ближче до тіла: як Порошенко веде кадрову політику".

Нинішні довибори від БПП по 7 округах буде вести Сергій Березенко. Не виключено, що він виявляє таку активність, сподіваючись отримати посаду глави АП, тому що нинішній глава Борис Ложкін восени збирається покинути Банкову. Люди з його оточення запевняють, що Ложкін давно проситься у президента піти у відставку.


"Ідеальним був би відхід через Кабмін. Тому що відразу піти в нікуди - це незакритий гештальт. Але з Кабміном у нас не склалося", - говорить співрозмовник РБК-Україна в оточенні Ложкіна.

Співрозмовники видання в АП розповідають, що не так давно на одній із нарад у президента Ковальчук і Березенко почали з'ясовувати стосунки на ґрунті того, що нардеп від БПП нібито готував серію замовних матеріалів у ЗМІ проти заступника глави АП. Президенту це дуже не сподобалося.

Втім, на цю посаду також розглядають Макара Пасенюка і віце-прем'єра Геннадія Зубка, у якого конфлікт через децентралізацію з Гройсманом. Пасенюк вже давно знайомий з президентом і зараз веде всі його фінансові питання, кажуть в оточенні Порошенка.

Нагадаємо, Ложкін може стати новим прем'єром у разі провалу Гройсмана.