ua en ru

Посольство США в Москві: Україна виконує мінські угоди

Посольство США в Москві констатувало виконання Україною мінських угод. Про це йдеться в заяві офіційного представника посольства Сполучених Штатів в Москві Вільяма Стівенса, передає "Голос Америки".

"Україна поступально рухається по виконанню мінських угод", - йдеться в заяві.

Прес-секретар посольства США говорить в цьому документі, що про цей рух свідчать кроки, зроблені Києвом.

"По-перше, 17 березня прийняті зміни в закон про особливий статус окремих районів на сході країни. Ці поправки і закон в цілому відповідають букві і духу ключового зобов'язання, прийнятого у Мінську. Мова йде про визначення території, на яку поширюється особливий режим, про здійснення децентралізації влади, в тому числі щодо дотримання культурних прав проживаючих там громадян, амністії та проведення місцевих виборів. Таким чином, запропонована Києвом нова конфігурація політичного устрою країни, яка передбачає реальну децентралізацію влади для частини східної України, знайшла законодавче підкріплення", - йдеться в повідомленні.

"По-друге, у повній відповідності з досягнутими в Мінську домовленостями Україна законодавчо встановила послідовність процесу децентралізації влади, передачі повноважень від Києва місцевим офіційним особам", - додали в посольстві.

Нагадаємо, палата представників Конгресу США 23 березня прийняла резолюцію, в тексті якої міститься заклик до Президента США Бараку Обамі відправити озброєння Україні.