ua en ru

Посольство Азербайджану готує ноту в МЗС Росії

Посольство Азербайджану в Москві готує ноту в МЗС Росії з вимогою допустити працівників дипмісії до Орхану Зейналову, затриманому за підозрою у вбивстві москвича Єгора Щербакова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"До Зейналову повинні бути допущені адвокати, і, якщо потрібно, перекладач", - заявив азербайджанський посол Полад Бюльбюль-огли.

Дипломат підкреслив, що винен чи ні азербайджанець в цьому злочині, "може сказати тільки суд". На думку посла, затримання Зейналова було проведено з порушеннями, а освітлення подій у російських ЗМІ він охарактеризував як "істерію".

Нагадаємо, 25-річний Єгор Щербаков був убитий увечері 10 жовтня: він разом з дівчиною повертався додому, коли біля під'їзду до них підійшов невідомий чоловік, який наніс чоловіку кілька ударів ножем.

Між тим Слідчий комітет Росії повідомив у середу, що порушено кримінальну справу за фактом вбивства в Москві громадянина Азербайджану, тіло якого з ножовими пораненнями знайшли поблизу колишнього Черкізовського ринку. За попередніми даними слідства, поранення були заподіяні в ході побутового конфлікту між громадянами однієї з країн СНД.