ua en ru

Посол Грузії висловив здивування з приводу відмови ЦВК зареєструвати грузинських спостерігачів.

Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе висловив здивування відмовою Центральної виборчої комісії зареєструвати спостерігачів від Грузії на президентських виборах в Україні 17 січня, повідомляє радіо "Cвобода".

За словами посла, на минулих президентських виборах в Україні було приблизно 500 спостерігачів від Грузії. За проект постанови про реєстрацiю такої кiлькостi спостерiгачiв вiд Грузiї на засiданнi ЦВК 11 січня проголосували лише семеро членiв Центрвиборчкому з десяти присутнiх. Для результативного голосування необхiдно щонайменше вiсiм голосiв.

На запитання, чи буде Грузія звертатися в міжнародні організації у зв'язку з відмовою зареєструвати спостерігачів, дипломат сказав, що не готовий відповісти доти, поки не буде офіційного повідомлення про відмову в реєстрації. Член ЦВК Юлiя Швець повiдомила, що вчора закiнчився останнiй термiн реєстрацiї мiжнародних офiцiйних спостерiгачiв. Водночас голова ЦВК Володимир Шаповал не виключив, що грузинські спостерiгачi можуть бути зареєстрованi для спостереження за голосуванням у можливому другому турi - 7 лютого.