ua en ru

Посол Грузії в Україні: На виборчих дільницях в Україні затримано четверо громадян Грузії.

В Україні на виборчих дільницях міліція затримала четверо громадян Грузії, повідомив РБК посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.

Начальник департаменту суспільної безпеки МВС Володимир Маєвський підтвердив, що громадян Грузії з документами позаштатних кореспондентів українських ЗМІ дійсно затримали на виборчій дільниці в Донецьку, але вже відпустили. "Підготовлена відповідна телеграма, в якій зазначається, що позаштатні кореспонденти українських ЗМІ мають право знаходитися на дільницях", - повідомив В.Маєвський. Він нагадав, що в разі порушення громадського порядку міліція має право затримати журналістів.

Центральна виборча комісія 11 січня не зареєструвала 2011 офіційних спостерігачів від Грузії. Вищий адміністративний суд визнав таку "бездіяльність" ЦВК неправомірною і зобов'язав комісію на найближчому засіданні розглянути питання про реєстрацію грузинських спостерігачів. Голова ЦВК Володимир Шаповал заявив сьогодні, що суд тільки "рекомендував розглянути це питання". Він додав, що проект рішення про реєстрацію спостерігачів від Грузії до комісії не внесений.