ua en ru

Посол США позитивно оцінив організаційну сторону президентських виборів у Грузії

Посол США в Грузії Річард Норланд позитивно оцінив організаційну сторону президентських виборів, що проходять в Грузії 27 жовтня, передає Trend.

"Ці вибори дуже значні для Грузії. Цей день може внести свій внесок у справу консолідації демократичних інститутів в країні. Ми спостерігаємо, як організовані ці вибори, видно, що дуже добре. Вірю, що процеси пройдуть демократично і прозоро", - заявив посол журналістам.

Нагадаємо, сьогодні в Грузії пройшли вибори президента. Ділянки були відкриті в 8:00 мск і закрилися в 20:00 мск. Згідно інформації ЦВК, кількість виборців, які могли б взяти участь у виборах на території Грузії, становить 3 млн 537 тис. 719 осіб. В країні були відкриті 3 655 тис. виборчих дільниць і 34 додаткових спецділянки.

За даними екзит-полу компанії GFK, на виборах в президенти Грузії лідирує кандидат правлячої коаліції "Грузинська мрія" Георгій Маргвелашвілі з 66,7% голосів. На другому місці кандидат партії президента Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух" Давид Бакрадзе з рузультатом у 20,2%. Далі йдуть Ніно Бурджанадзе - 7,5%, Шалва Нателашвілі 2,1%, Георгій Таргамадзе 1,1%. Інші 18 кандидатів набрали до 1% голосів.