ua en ru

Посол США Пайєтт назвав вибори в Раду "українською демократією в дії"

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і посол США при ОБСЄ Деніел Беєр назвали позачергові вибори у Верховну Рад України "українською демократією в дії" та "ще одним кроком на демократичному шляху України".

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і посол США при ОБСЄ Деніел Беєр назвали позачергові вибори у Верховну Рад України "українською демократією в дії" та "ще одним кроком на демократичному шляху України". Про це йдеться у спільній заяві посла США в Україні Джеффрі Пайєтта і посла США при ОБСЄ Деніела Беєра щодо українських парламентських виборів, що розміщена на сайті посольства США в Україні.

"Сьогодні ми мали честь спостерігати українську демократію в дії, коли країна, вдруге за рік, пішла на виборчі дільниці - цього разу проголосувати за новий парламент", - йдеться в заяві.

У заяві зазначається, що протягом декількох годин представники посольства відвідали 10 виборчих дільниць по всьому Києву, аби побачити, як розгортаються події у виборчий день.

"Співробітники виборчих комісій, спостерігачі та громадяни, з якими ми спілкувалися, радо обговорювали підготовку до виборів і були сповнені ентузіазму щодо можливості знов проголосувати за зміни. Атмосфера була оптимістичною і позитивною. Сьогоднішнє голосування є ще одним кроком на демократичному шляху України", - йдеться у заяві.

"Ми вітаємо всіх, хто в країні та по всьому світу зміг проголосувати, і чекаємо на оцінку сьогоднішнього голосування місцевими та міжнародними спостерігачами", - також підкреслили посли.

Крім того, згідно з повідомленням, ОБСЄ планує дати попередньою оцінку на прес-конференції в понеділок, у другій половині дня, в Києві.

Нагадаємо, сьогодні, 26 жовтня 2014 р. в Україні проходили дострокові вибори Верховної Ради України.