ua en ru

Посол США в Панамі звільнився після слів Трампа про мігрантів

Посол США в Панамі звільнився після слів Трампа про мігрантів Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Трамп на закритій нараді з питань імміграції назвав ряд країн Африки "брудними дірками"

Посол Сполучених Штатів Америки (США) в Панамі Джон Філі вирішив подати прохання про відставку, заявивши, що не може служити країні при адміністрації Дональда Трампа. Уривки з його листа в п'ятницю, 12 січня, наводить агентство Reuters.

"У своїй присязі я обіцяв вірно служити президенту та його адміністрації, без політики, навіть якщо не згоден з окремими рішеннями влади. Мене навчали, що в разі неможливості це робити, краще з честю звільнитися", - підкреслив Філі.

У Держдепартаменті підтвердили відставку дипломата "з особистих причин".

Зазначено, що його служба завершиться 9 березня 2018.

Згідно з інформацією видання, заяву Філі прозвучала на тлі нового скандалу навколо Трампа, що спровокувало обурення в ЗМІ, політичних і дипломатичних колах.

Нагадаємо, раніше Трамп на закритій нараді з питань імміграції назвав ряд країн Африки "брудними дірками". Повідомлялося, що ці слова прозвучали 9 січня під час закритої частини переговорів у міграційній законопроекту за участю конгресменів Демократичної і Республіканської партій.