ua en ru

Посол США спростував інформацію про рішення Обами не постачати зброю Україні

Посол США спростував інформацію про рішення Обами не постачати зброю Україні Посол США Джеффрі Пайетт

Посол США Джеффрі Пайетт спростував інформацію про те, що Президент США Барак Обама прийняв рішення не надавати Україні зброю після розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це Пайетт заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми нічого не виключаємо в плані нашої підтримки в оборонному секторі України. Тобто повідомлення про те, що ми, Президент нашої країни прийняв якесь остаточне рішення в ту чи іншу сторону, не відповідає дійсності",- заявив Пайетт.

Він зазначив, що позиція США щодо допомоги Україні в захисті її суверенної території залишається незмінною.

"За минулий рік ми надали допомоги на 119 млн дол. в плані обладнання, перепідготовки та інших типів підтримки. У своїй розмові з Президентом Порошенко на цьому тижні віце-президент Байден повідомив про додаткові 75 млн дол. допомоги. Ця допомога буде полягати в броньованих автомобілях, безпілотних літальних апаратах, протимінометних радарних системах, системах шифрованого радіозв'язку та іншому обладнанні, яке й надалі буде підвищувати мобільність і технічне забезпечення українських Збройних сил",- заявив Пайетт.

"Питання, яке продовжує обговорюватися, це чи повинна допомога включати в себе елементи смертельного зброї",- додав Пайетт.

Нагадаємо, США нададуть Україні нелетальную військову допомогу на 75 млн дол.