ua en ru

Посол Японії розповів про програму візиту прем'єр-міністра в Україну

Посол Японії розповів про програму візиту прем'єр-міністра в Україну Фото: Сіндзо Абе

6 червня Сіндзо Абе зустрінеться з Петром Порошенко

Посол Японії в Україні Шигеки Суми під час доповіді щодо двосторонніх відносин між Японією та Україною розповів про програму візиту прем'єр-міністра Сіндзо Абе в Україну, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за його словами, 6 червня в першій половині дня прем'єр Японії планує покласти квіти до Меморіалу невідомого солдата, Пам'яті жертв Голодомору в Україні і до хреста Героїв небесної сотні. Потім планується зустріч з Президентом України Петром Порошенком і підписання проекту реконструкції Бортницької станції аерації.

Після обіду планує огляд патрульних автомобілів з гібридним двигуном, а також зустріч з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та спікером парламенту Володимиром Гройсманом.

"У прем'єра є три основні мети візиту: перша - підняти рівень двосторонніх відносин, які завжди були нормальними, але протягом останнього року мали особливо стрімкий розвиток після незаконної анексії Криму Росій і російської дестабілізуючої операції на Сході України",- сказав Суми.

Друга мета - це підтримка реформ, а третя - показати, що Японія є прихильником мирного врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект №0020 "Про ратифікацію угоди між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій".