ua en ru

Посол Кореї: Україна - один з найбільших майданчиків для інвестицій

Корейські компанії задоволені співпрацею з Україною у сфері високих технологій та космічних досліджень. Про це заявив 8 липня Надзвичайний і Повноважний та Посол Республіки Корея в Україні Кім Ин-Цжун в ході бесіди з першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта. Сторони зустрілися, щоб обговорити стан та перспективи двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Республікою Корея, повідомляє прес-служба міністерства.

«У нас хороша співпраця у сфері високих технологій та космосу. Корейські компанії задоволені інвестиційними можливостями, адже Україна - один з найбільших майданчиків для інвестицій», - сказав Кім Ин-Цжун.

Він повідомив, що на 22 серпня запланований перший запуск корейського супутника на українській ракеті-носії. Після цього планується ще два запуски.

Крім того, посол зазначив: «Також планується участь корейських компаній у будівництві Одеського терміналу по зрідженому газу, в Донецьку - з виробництва швидкісних поїздів, в Дніпропетровську - в будівництві метро. Ці проекти вимагають мільярдних інвестицій».

«Ми вітаємо збільшення корейських інвестицій в нашу країну, особливо в тих сферах, в яких традиційно сильна Корея. Це, перш за все, машинобудування і електроніка. Ми вживаємо заходів на законодавчому рівні, щоб поліпшити умови для інвесторів, але також готові надавати допомогу конкретним інвесторам, які хочуть працювати в Україні», - сказав Максюта.

За його словами, перспективними для вкладення корейських інвестицій можуть бути: авіабудування, агропромисловий, житлово-комунальний, машинобудівельний комплекси, енергетика, транспортна інфраструктура, які розглядаються урядом України як пріоритетні.

У 2012 р., незважаючи на кризові явища у світовій економіці, товарообіг між Україною та Республікою Корея виріс на 19% і склав 2,029 млрд дол.