ua en ru

Посол Італії закликав до ширшого залучення громадян до реформування Ради

Посол Італії закликав до ширшого залучення громадян до реформування Ради Фото: Давіде Ла Чечіліа

Посол також закликав протистояти спробам загальмувати реформи

Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа закликав до ширшого залучення громадян до реформування Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Так, голова ВР Андрій Парубій зустрівся у четвер з послами держав-членів Великої сімки, акредитованих в Україні.

Зокрема, посол, відзначаючи високий темп реформ в Україні та щільну співпрацю, висловився за ширше залучення громадян, суспільства до процесу реформування та посилення комунікативної ролі парламенту у роз’ясненні реформ та контрольну функцію під час імплементації законів. Він також закликав протистояти спробам загальмувати реформи чи зробити процес неефективним.

"Парламент відіграє значну роль в імплементації реформ, і це позитивно впливає на процес реформування економіки. Соціальні та економічні реформи, аби були відчутні громадянами, мають бути комуніковані парламентарями", - наголосив Чечіліа.

Нагадаємо, минулого тижня нардепи провалили спробу приступити до реформи Верховної Ради. Так, депутати відмовилися включити до порядку денного законопроект №6256 "Про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної Ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади" щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання за сферами діяльності міністерств".