ua en ru

Посол у Німеччині розповів про мету приїзду Меркель до України

Посол у Німеччині розповів про мету приїзду Меркель до України Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Меркель під час візиту до України планує обговорити низку економічних питань

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час свого візиту до України планує обговорити низку економічних питань. Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник під час XIII наради керівників дипломатичних установ України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель планує приїхати до Києва. Візит дійсно знаковий і символічний. Не тільки в контексті мінського процесу, не тільки в контексті пошуку миру на Донбасі, але також і у двосторонньому контексті", - повідомив Мельник.

За словами посла, канцлер ознайомиться з успіхами України в економічній сфері.

"Для того, щоб канцлер побачила, що країна, за 4 роки піднялася з колін: економіка України зростає і від цього зростання так само виграють німецькі товаровиробники. Це теж певний і важливий елемент того, що і солідарність, яка відчувається в Берліні і Європі не марна. Вона дійсно допомагає нам стати міцнішим", - повідомив посол.

Він додав, що товарообіг між Україною і Німеччиною істотно зростає.

"Інвестиції з Німеччини ростуть. Товарообіг становить понад 8 млрд доларів. На сьогодні ми вже подолали цей докризовий рівень. Інвестиції, які йдуть з Німеччини, йдуть на виробництво та створення робочих місць", - додав посол.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Ангела Меркель в листопаді відвідає Україну.