ua en ru

Посол Франції заявила про "точковий прогрес" у виконанні мінських угод

Посол Франції заявила про "точковий прогрес" у виконанні мінських угод Фото: посол Франції Ізабель Дюмон (РБК-Україна)

Прогрес спостерігається у питаннях звільнення полонених, економічної і соціальної тематики

На сьогодні у виконанні мінських угод по Донбасу спостерігається "точковий прогрес". Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

"Вже деякий час ми відзначаємо точковий прогрес, зокрема, у питаннях звільнення полонених, економічної та соціальної тематики, режиму припинення вогню. А також зниження, нехай і нестабільного, рівня насильства. Звичайно ж, ситуація на сході країни не вселяє оптимізму, але необхідно брати до уваги всю її складність, яка унеможливлює швидке вирішення конфлікту", - зазначила Дюмон.

На її думку, ефект досягнутих зрушень у врегулюванні конфлікту на Донбасі підривається тією нестабільністю ситуації з дотриманням режиму припинення вогню.

"Зокрема, останні кілька днів були відзначені відновленням інтенсивності бойових зіткнень на лінії зіткнення, знову загинули люди. Нинішня ситуація більш ніж тривожна, і ми рішуче засуджуємо ці прояви насильства, а також бомбардування, від яких постраждали жителі Авдіївки і Красногорівки. Але мінські домовленості представляються нам як єдиний можливий шлях вирішення цього конфлікту", - додала Дюмон.

Нагадаємо, раніше посол Франції заявила, що план деокупації Донбасу поки існує лише як концепція. На питання РБК-Україна, чи бачила вона законопроект про деокупацію Донбасу, Дюмон відповіла, що бачила тільки концепцію проекту.

"Те, що бачила я, було лише концепцією. Що стосується витоків законопроекту в ЗМІ, мені невідомо, чому вони відповідають", - сказала Дюмон.