ua en ru

Посол Франції просить чиновників прислухатися до бізнес-омбудсмена

Посол Франції просить чиновників прислухатися до бізнес-омбудсмена Фото: Ізабель Дюмон (РБК-Україна)

Дюмон подякувала українському уряду за зміни в країні

Посол Франції Ізабель Дюмон подякувала українському уряду за зміни в країні, а також згадала про рейдерські атаки на французькі компанії. Про це вона сказала на десятому Національному експертному форумі в Одесі, організованому Інститутом Горшеніна, повідомляє LB.ua.

При цьому Дюмон акцентувала на важливості того, щоб українські держоргани прислухалися до думки бізнес-омбудсмена.

"Я дякую українському уряду за реформи, які відбулися в країні за останні роки. Однак реформи вимагають багато сил і часу, і існують ситуації, коли французькі компанії піддаються рейдерським атакам. В одному випадку протистояння триває вже два роки, і після маси скарг та судових рішень ситуація так і не вирішилася. В іншому випадку протистояння йшло п'ять років, і французький інвестор покинув країну. Є такі приклади, на жаль, і в Одеському регіоні. Компанія готова інвестувати десятки мільйонів гривень, але є структура, яка блокує її роботу. Є бізнес-омбудсмен, який в курсі всіх питань, і дуже важливо, щоб українські держоргани прислухалися до його думки", - сказала Дюмон.

Як повідомляється, французькі компанії - перші іноземні роботодавці на українському ринку і входять в п'ятірку найбільших інвесторів в Україні.

Ізабель Дюмон - надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні з 2015 року. У 2013-2015 роках працювала в центральному апараті МЗС Франції заступником директора управління Росії і Східної Європи. Також працювала другим секретарем посольства Франції в Анкарі (Туреччина), першим секретарем постійного представництва Франції при ООН в Нью-Йорку. У квітні 2018 року Ізабель Дюмон заявляла, що в Україні існує ризик відкату реформ.