ua en ru

Посол ЄС вважає недостатньою допомогу Україні у секторі безпеки

Посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінскі вважає недостатню допомогу з боку ЄС на адресу України в секторі безпеки.

Посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінскі вважає недостатню допомогу з боку ЄС на адресу України в секторі безпеки. Про це він заявив на Міжнародному інвестиційному форумі в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЄС надає велику допомогу Україні. Складніше сказати, де ми не надаємо такої допомоги Україні. Можливо, тільки у секторі безпеки. А по всім іншим секторам ми даємо свої поради, надаємо всебічну підтримку", - заявив Томбінські.

При цьому він закликав владу України активізувати проведення реформ.

"Допомогти можна тільки тим, хто таку допомогу приймає і щось робить. Тому ми очікуємо від України виконання положень угоди про асоціацію. І це не стільки повинно проявлятися в хороших законах України, які будуть прийняті. На жаль, як показує практика, вони залишаються на папері. Тому Україні необхідно змінити філософію, основний принцип. Ми чекаємо від України реалізації реформ, потрібно поміняти ту практику, яка існувала багато років при попередніх урядах, коли багато з української сторони розмовляла, але не виконувалися", - зазначив посол ЄС.

Нагадаємо, 17 листопада 2014 р. Україна і Євросоюз підписали в Брюсселі угоду з початку роботи в Україні консультативної місії по реформі сектору громадської безпеки.