ua en ru

Посли країн G7 закликали Раду прийняти бюджет-2016 і податкову реформу

Посли країн G7 закликали Раду прийняти бюджет-2016 і податкову реформу Фото: спікер парламенту Володимир Гройсман

Посли країн-членів G7 ретельно спостерігають за політичним процесом в Україні

Посли країн G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція, Японія) закликали Верховну Раду України прийняти бюджет-2016 і податкову реформу. Про це йдеться у заяві послів країн-членів G7 ("Великої сімки"), повідомляє прес-служба Посольства Німеччини в Києві на сторінці у Facebook.

"На цьому тижні у Верховній Раді України відбудеться голосування по ключових елементах законодавства, в т.ч. державному бюджеті на 2016 рік та доповненнях до Податкового кодексу України... Посли країн-членів Групи Семи закликають депутатів Верховної Ради України підтримати пакет, запропонований Урядом. Реформи, з яких Україна взяла на себе зобов'язання відповідно до програми її співробітництва з МВФ, стануть вирішальним чинником відновлення економічної стабільності і повернення України на шлях до зростання і процвітання. Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України до дбайливого виконання своїх повноважень, аби не ставити під загрозу цю програму", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, посли країн-членів G7 ретельно спостерігають за процесом реформ в Україні та схвалюють дії уряду у цьому питанні.

Також у заяві зазначається, що ухвалення збалансованого держбюджету-2016 є важливим для партнерів України, які забезпечують фінансову підтримку країни.

"Ми схвалюємо і повністю підтримуємо зусилля Уряду з досягнення дієвої домовленості, що відповідає реформаторським зобов'язанням України в рамках її програми співробітництва з МВФ. Ухвалення збалансованого з фіскальної точки зору бюджету є життєво важливим для оздоровлення української економіки та стабільності, а також для подальшого надання фінансової підтримки міжнародними партнерами України", - йдеться у заяві послів G7.

Заява Послів країн-членів Групи Семи / Statement of G7 AmbassadorsНа цьому тижні у Верховній Раді України відбудеться ...

Опубликовано Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew 22 декабря 2015 г.

Нагдаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України (НБУ) стурбований ситуацією, яка склалася навколо ухвалення Верховною Радою бюджету на 2016 рік та прогнозує зростання інфляція через неузгодження бюджету з МВФ.