ua en ru

Посли США і ЄС Пайєтт і Томбінський відвідали Луценка у лікарні

Посли США, Німеччини, Європейського Союзу та Швеції відвідали в лікарні екс-міністра внутрішніх справ України, лідера руху "Третя українська республіка" Юрія Луценка

Посол США Джеффрі Пайєтт, посол Німеччини Крістоф Вайль, посол Європейського Союзу Ян Томбінськи та посол Швеції Андреас фон Бекерат відвідали у лікарні екс-міністра внутрішніх справ України, лідера руху "Третя українська республіка" Юрія Луценка. Про це повідомляє прес-служба руху.

Керівники дипломатичних місій цікавилися не лише станом здоров'я Луценка, а й хронологією подій в ніч на 11 січня 2013 р. біля Святошинського РВВС, зокрема безпосереднім фактом побиття екс-міністра внутрішніх справ та інших мітингувальників.

Не оминули співбесідники і тему повернення України в правові рамки, роль Майдану та громадянського суспільства у цьому процесі.

Луценко повідомив послам, що почувається дещо краще, оскільки отримує в повному обсязі необхідне лікування.

"Звичайно, інколи болить голова. Відчув на собі усі симптоми при струску мозку", - додав він.

Посли подарували Луценку квіти, а посол США кілька книг англійською мовою. А саме - Маріо Пьюзо "Сім'я Корлеоне" та "Форпост" Джейка Таппера.
Дякуючи за книги, Луценко пообіцяв почати читати їх після дозволу лікарів, оскільки наразі йому заборонено користуватися мобільними гаджетами, дивитися телевізор і читати.