ua en ru

Посли ЄС мають намір обговорити з депутатами Держдуми РФ скасування санкцій

Посли ЄС мають намір обговорити з депутатами Держдуми РФ скасування санкцій Фото: у Держдумі обговорять з послами ЄС скасування санкцій

Послам країн Європейського союзу на закритій зустрічі з головою комітету Держдуми з міжнародних справ Олексієм Пушкових запропонують обговорити питання скасування санкцій ЄС відносно російських політиків і бізнесменів, передають "Известия".

За даними видання, зустріч пройде за ініціативою європейських дипломатів.

"Ми вирішили піти назустріч європейським колегам, так як вважаємо, що, особливо після Мінських угод, такий діалог може бути корисний, тому що напруженість у відносинах з Євросоюзом сьогодні зберігається. Як я розумію, ЄС теж керується цим підходом і зацікавлений в контакти не тільки з російської виконавчою владою, але і з парламентаріями", - розповів сам Пушков.

За його словами, в березні посли ЄС були запрошені в Держдуму для обговорення відносин РФ і Євросоюзу, однак на той момент вони від участі відмовилися. Захід відвідав тільки посол Кіпру Георгіос Касулидис.

Тепер за ініціативою керівника місії ЄС в Росії Вігаудаса Ушацкаса було запропоновано розглянути можливість закритій зустрічі між депутатами і послами країн ЄС, більшість з яких вже підтвердили свою участь.

Пушков не виключає, що одним із питань зустрічі стане перспектива скасування взаємних санкцій.

Нагадаємо, раніше Президент США Барак Обама закликав ЄС зберегти санкції проти РФ.