ua en ru

В останню ніч з ПриватБанку вивели більш ніж 16 млрд гривень, - Гонтарєва

В останню ніч з ПриватБанку вивели більш ніж 16 млрд гривень, - Гонтарєва Фото: з Приватбанку перед націоналізацією вивели близько 16 млрд гривень

Пов'язаним особам видано не 97%, а 100% кредитного портфеля

В останню ніч перед націоналізацією ПриватБанку в установі провели шахрайські операції на більш ніж 16 млрд гривень. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва, передає РБК-Україна.

"Зараз проведені пост аудит ПриватБанку ... Виявлені проблеми підтвердилися і вони не тільки підтвердилися, а вони, на жаль, було навіть збільшено. Не 97% кредитного портфеля було видано пов'язаним особам, а всі 100% ... В останню ніч вони робили шахрайські операції на суму понад 16 млрд гривень ", - заявила Гонтарєва.

Вона зазначила, що це означає, що потреба в докапіталізації ще більше, ніж прогнозували раніше. За словами голови НБУ, висновки аудиторської перевірки будуть оприлюднені найближчим часом.

В ПриватБанку обслуговується понад 20 млн українців.

Нагадаємо, система протидії шахрайству ПриватБанку початку автоматично визначати шахрайські транзакції, що здійснюються за допомогою злому акаунтів соціальних мереж і месенджерів.