ua en ru

Останнім часом стало складніше домовлятися про звільнення українців, - Тандіт

Останнім часом стало складніше домовлятися про звільнення українців, - Тандіт Фото: Юрій Тандем

Ще з 6 січня обговорюється форма звільнення 25 українців

Останнім часом стало складніше домовлятися про звільнення українців з Російською Федерацією. Про це 15 червня в ефірі програми "Шустер LIVE" заявив радник Голови СБУ Юрій Тандіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Останнім часом сама тема заполітизована і нам стало складніше домовлятися. Є дуже багато труднощів об'єктивно. Найголовніша трудність - це домінанта однієї людини, яка сидить у Кремлі і який фактично зараз приймає рішення майже по всім нашим хлопцям", - сказав Тандіт.


Як зазначив Тандіт, у даний момент українська сторона веде переговори щодо звільнення 25 українських громадян.

"Зараз остання форма, яка обговорюється ще з 6 січня, це звільнення 25 наших хлопців. Ми знаємо, де вони знаходяться і ми робимо все, щоб прискорити процес їх звільнення", - заявив Тандіт, підкресливши при цьому, що в даний момент дійсно є кілька уповноважених людей від України, які ведуть переговори в Мінську.

За словами радника голови СБУ, також для звільнення своїх громадян Україна використовує всі можливі способи, починаючи від роботи волонтерів, і закінчуючи офіційними лініями, включаючи депутатів і президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна домагається якнайшвидшого звільнення заручників 25 на Донбасі, у яких є проблеми зі здоров'ям.