ua en ru

Послання Порошенко: партії повинні фінансуватися з держбюджету

Послання Порошенко: партії повинні фінансуватися з держбюджету Фото: Петро Порошенко

Президент розраховує на підтримку нардепів в цьому питанні

Президент України Петро Порошенко виступає за введення бюджетного фінансування політичних партій. Про це він заявив, виступаючи із зверненням до Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одним із найбільш важливих рішень у рамках деолігархізації і пов'язаної з цим демократизацією має стати перехід до бюджетного фінансування політичних партій. І якби важко нам зараз не було, ці видатки я також вважаю пріоритетними, бо незалежність політичних сил є ключовим елементом демократії в Україні", - заявив Президент.

Порошенко розповів, що минулого року особисто профінансував свою президентську кампанію.

"Витрати моєї політичної сили на парламентських виборах також мали прозорі джерела і я ні від кого не залежу, нікому, крім українського народу, не зобов'язаний. Приємно мати таку самостійність в ухваленні рішень, якою інші за відсутності бюджетного фінансування похвалитись не можуть, під які б патріотичні прапори вони не формувались. Партії, фракції мають залежати лише від виборців і бюджетне фінансування - це крок до такої мети. І не випадково ця умова вкладена в антикорупційний пакет, який ми маємо прийняти",- заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції відправив на доопрацювання законопроект № 2563 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України стосовно фінансування діяльності політичних партій".