ua en ru

Посла Чехії в Швейцарії відкликали з-за твітів його дружини

Посла Чехії в Швейцарії відкликали з-за твітів його дружини Фото: Олена Борувкова

Дружина посла Чехії активно критикує чеських політиків у Twitter

Міністерство закордонних справ Чехії відкликало свого посла в Швейцарії і Ліхтенштейні Карела Борувка через критику у бік чеських політиків з боку дружини посла. Про це повідомляє Lidovky.

"Я повинен залишити посаду до 30 квітня, без будь-яких обґрунтувань. В особистому спілкуванні з міністром, мені завжди дорікали, що я не можу приборкати свою дружину і її дії в соціальних мережах. І це є причиною мого негайного звільнення", - заявив Борувка.

За його словами, він був би згоден з відставкою, якби причина була в його особистих помилках. Звинувачення через дружину він назвав "неймовірними і обурливими".

Згідно з інформацією видання, дружина посла Олена Борувкова активно критикує в Twitter політиків Чехії. Раніше вона була членом Чеської соціал-демократичної партії та претендувала на посаду заступника голови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що популярний чеське щоденне видання Lidové noviny опублікувало карту України без анексованого Криму. Посольство України в Чехії звернулося з листом до редакції щоденника з проханням публікувати карту нашої країни без помилок.