ua en ru

Порядок розрахунку середньої закупівельної ціни на електроенергію ліцензіатами набрав чинності

Порядок розрахунку середньої закупівельної ціни на електроенергію ліцензіатами набрав чинності Фото: електроенергія

Порядок офіційно оприлюднений в "Офіційному віснику України"

Порядок розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом від 19.11.2015 № 2810, сьогодні офіційно оприлюднений в "Офіційному віснику України" за № 102, ст. 3568. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Порядок набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

"Порядок встановлює механізм розрахунку середньої закупівельної ціни на електричну енергію ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом у розрахунковому місяці для розрахунку роздрібних тарифів на електричну енергію для споживачів", - вказує відомство.

Середня закупівельна ціна на електричну енергію складається з:

- оптової ринкової ціни на електричну енергію;
- ціни (тарифу), за якою (яким) ліцензіат згідно з договором купує електричну енергію безпосередньо у виробника, та/або ціни (тарифу), за якою (яким) ліцензіат купує електричну енергію, вироблену об'єктами електроенергетики (генеруючими установками) приватних домогосподарств, та/або ціни (тарифу) на електричну енергію, вироблену власними об'єктами електроенергетики ліцензіата;
- обсягу закупівлі електричної енергії ліцензіатом на ОРЕ;
- обсягу закупівлі електричної енергії ліцензіатом безпосередньо у виробника, та/або прогнозованого обсягу закупівлі електричної енергії, виробленої об'єктами електроенергетики (генеруючими установками) приватних домогосподарств, та/або прогнозованого обсягу електричної енергії, виробленої власними об'єктами електроенергетики ліцензіата та
- відхилу величини сплати за куповану електричну енергію.

Нагадаємо, набув чинності алгоритм розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання постачальників природного газу, на яких покладені спеціальні обов'язки.