ua en ru

За порядком під час святкування Рош ха-Шана в Умані стежитимуть близько 500 правоохоронців

За порядком під час святкування Рош ха-Шана в Умані стежитимуть близько 500 правоохоронців Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Також в Умані працюватимуть щонайменше 15 офіцерів поліції Ізраїлю

За порядком під час святкування Рош ха-Шана в Умані (Черкаська область) стежитимуть близько 500 правоохоронців. Про це йдеться у повідмоленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначається, глава українського МВС Арсен Аваков обговорив підготовку до запланованих заходів з міністром внутрішніх справ Ізраїлю Аріє Дері.

"Близько півтисячі правоохоронців забезпечуватимуть порядок під час щорічного паломництва в Умань. Спільно з українськими колегами працюватимуть в Умані щонайменше 15 офіцерів поліції Держави Ізраїль", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до охорони порядку будуть підключені підрозділи Національної поліції та Національної гвардії, а також підрозділи тактичної поліції.

"За нашими прогнозами цього місяця до України приїде понад 30 тисяч паломників-хасидів, не лише громадян Ізраїлю, а й Америки, Канади, Англії та інших держав. Для нас важливо вирішити усі делікатні ситуації. Більше за все хвилюють провокативні дії, коли нападають або на єврейські реліквії, або на християнські. Добре, що при організації паломництва, у нас є гарна співпраця із офіцерами поліції Ізраїлю", - заявив Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна прикордонна служба України (ДПСУ) збільшить кількість прикордонних нарядів для організації пропуску хасидів, які прибудуть для святкування Рош ха-Шана.