ua en ru

До тисячі атомників блокують АПУ, вимагаючи не допустити банкрутства "Енергоатому"

До тисячі атомників блокують АПУ, вимагаючи не допустити банкрутства "Енергоатому" Фото: мітинг з приводу НАЕК "Енергоатом"

Мітингувальники наполягають на особистій зустрічі з Петром Порошенко

Близько тисячі атомників блокують вулицю Банкову з боку Інститутської, де знаходиться Адміністрація президента України (АПУ) з вимогою вжити заходів по розблокуванню рахунків НАЕК "Енергоатом". Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Час від часу мітингувальники скандують: "Руки геть від АЕС!".

Серед основних вимог пікетувальників вимога особистої зустрічі президента України Петра Порошенка з Атомпрофсоюзом і керівництвом НАЕК "Енергоатом" щодо вжиття заходів по розблокуванню рахунків компанії, а також припинення дій уряду щодо прискореного процесу корпоратизації компанії до проведення спільних консультацій з профспілками з залученням фахівців "Енергоатому"


Також серед вимог - притягнення до відповідальності високопоставлених посадових осіб, дії яких призвели до значних збитків "Энергатома".

До тисячі атомників блокують АПУ, вимагаючи не допустити банкрутства "Енергоатому"

Фото: мітинг атомщиків у Києві проти банкротства "Енергоатом"

Відповідні вимоги мітингувальники висунули президенту та прем'єр-міністру.

Через деякий час до мітингуючих вийшов представник АПУ, якому були передані вимоги.

Пізніше пікет перемістився під будівлю Кабінету міністрів, де атомникам вдалося поспілкуватися із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Олександром Светеликом.

Нагадаємо, раніше "Енергоатом" заявив про зрив поставок палива на АЕС через блокування рахунків.