ua en ru

Порт "Южний" відкрив новий перевантажувальний комплекс на причалі №9.

У морському торговельному порту "Южний" 28 грудня було урочисто відкрито новий перевантажувальний комплекс генеральних вантажів на причалі №9. Про це повідомляє Міністерство транспорту та зв'язку України.

Перевантажувальний комплекс споруджено у рекордний термін - 1 рік і 8 місяців, хоча проектом будівництва передбачалось 36 місяців. Потужність нового комплексу - 1 млн 200 тис. т на рік, глибини біля причалу - 15 м.

Новий об'єкт реалізовано виключно за кошти порту.

"Впевнений, що, незважаючи на кризові явища у цьому році, розширення потужностей порту - це правильний крок із проекцією в майбутнє. Адже коли повернуться рекордні показники 2008 року - порт буде готовий працювати із ними та нарощувати вантажообіг", - зазначив перший заступник міністра транспорту та зв'язку Василь Шевченко.

Друга черга будівництва комплексу передбачає залучення інвестора і освоєння тилової території площею 25 га із будівництвом галереї, естакад, що будуть поєднувати причали №9 і №7 із вантажними складами. Мінімальний об'єм інвестицій становитиме 80-100 млн дол. Це дозволить збільшити потужність комплексу до 3 млн 200 тис. т і працювати із новими об'ємами вантажів.