ua en ru

Порошенко заявив, що закон про освіту захищає дітей від дискримінації

Порошенко заявив, що закон про освіту захищає дітей від дискримінації Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Рада посилила вивчення української мови на етапі дошкільної та початкової освіти

Президент України Петро Порошенко заявив, що закон про освіту захищає дітей від дискримінації. Про це він сказав у ході свого виступу на Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

"Закон про освіту захищає дітей від дискримінації, бо без знання української вони не зможуть собі знайти роботу", - заявив Порошенко.

Крім того, Порошенко додав, що ситуація, коли діти, які належать до національних меншин, не знають української мови є неприпустимою.

"Неприпустимою є ситуація, коли діти, які належать до національних меншин в Україні, не мають належних знань української мови, що потрібні їм для подальшого навчання в університетах, розбудови кар’єри, для самореалізації в Україні. Закон виправляє цю ситуацію. Верховна Рада України пішла на те, щоб посилити вивчення української мови на етапі дошкільної та початкової освіти з тим, аби згодом перейти на навчання державною мовою. При цьому не полишаючи вивчення рідної мови в необхідних обсягах", - цитує Порошенка його прес-служба.

Крім того, прес-секретар глави держави Святослав Цеголко зазначив, що, відповідаючи на питання щодо закону про освіту Порошенко говорив болгарською, румунською, польською, російською, англійською та українською мовами.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомляв, що Європейський союз може запровадити проти України економічні санкції у зв'язку з освітньою реформою.