ua en ru

Порошенко заявив про успішне підтвердження Україною позиції космічної держави

Порошенко заявив про успішне підтвердження Україною позиції космічної держави Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна є активним учасником міжнародних космічних програм

Президент України Петро Порошенко заявив про успішне підтвердження Україною позиції космічної держави. Про це глава повідомив в Facebook.

"20 років тому в цей день відбулася історична подія для незалежної України - Леонід Каденюк на борту американського космічного корабля" Колумбія "здійснив політ у космос. З тих пір Україна успішно підтверджує свої позиції космічної держави", - заявив Порошенко.

За його словами, ракетоносії українського виробництва виводять на навколоземну орбіту космічні апарати і супутники з різних країн по всьому світу.

Крім того, він підкреслив, що Україна є активним учасником міжнародних космічних програм.

#КосмічнаДержава

20 років тому у цей день відбулася історична подія для Незалежної України – Леонід Каденюк на борту американського космічного корабля «Колумбія» здійснив політ у Космос. З того часу Україна успішно підтверджує свої позиції космічної держави. Ракето-носії українського виробництва виводять на навколоземну орбіту космічні апарати та супутники з різних країн по всьому світу, а Україна є активним учасником міжнародних космічних програм. #КосмічнаДержава #GloryToUkraine

Опубліковано Петром Порошенком 18 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив, що під час переговорів з прем'єр-міністром ОАЕ, правителем Емірату Дубай шейхом Мухаммедом бін Рашидом Аль Мактумом була досягнута домовленість про співпрацю між країнами в космічній сфері.