ua en ru

Понад 300 тис. українських військових мають статус учасника бойових дій, - Порошенко

Понад 300 тис. українських військових мають статус учасника бойових дій, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що 42 українські військові є героями України

В Україні понад 300 тис. учасників бойових дій. Про це заявив президент України Петро Порошенко на відкритті виставки військової техніки в Києві.

"Найміцніше "залізо" в нашій армії - те, з якого "зроблені" наші воїни. Це 42 героя України. Це понад 300 тис. учасників бойових дій", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, під час своєї промови він також заявив, що фінансування закупівлі озброєнь та військової техніки для української армії в порівнянні з 2013 роком збільшилося в 10 разів. Також він наголосив, що українським військовим вдається стримувати у п'ять разів більшу армію.

Крім того, Порошенко повідомив, що за три роки "Укроборонпром" передав українській армії майже 16 тис. одиниць озброєння та військової техніки.

Раніше сьогодні президент назвав боротьбу опозиції з владою "несвідомим пособництвом агресору" і заявив, що "не всі політики здатні розгледіти "червоні лінії", які існують в умовах зовнішньої агресії у внутрішній боротьбі".