ua en ru

Порошенко заявив про зростання небезпеки ескалації з боку агресора на Донбасі

Порошенко заявив про зростання небезпеки ескалації з боку агресора на Донбасі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент зазначив, що наразі ситуація на лінії фронту непроста

Президент України Петро Порошенко заявив про зростання небезпеки ескалації з боку агресора на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба президента України за результатами зустрічі глави з представниками ініціативної групи "Перше грудня" та іншими представниками української інтелігенції.

"Якщо це пов'язувати з різким і провокаційним виходом Росії з Спільного центру контролю і координації (СЦКК) зі значними труднощами, з якими ми зіткнулися звільнення українських заручників, без суду і слідства, незаконно, знаходяться на окупованій території, то можу зазначити, що небезпека ескалації конфлікту, на жаль, зростає", - заявив Порошенко

Так, президент зазначив, що зараз непроста ситуація на лінії фронту. За його словами, вчора ввечері, вперше за багато днів, були нанесені удари по українських позиціях з систем залпового вогню "Град".

У той же час, український глава переконаний у силі українського війська. Порошенко підкреслив, що в Україні "готові зустріти будь-який сценарій".

Зустріч із представниками ініціативної групи «Перше грудня»

Небезпека ескалації з боку агресора зростає, але Україна готова до будь-якого сценарію. Нині непроста ситуація на лінії фронту. Тому я прийняв рішучі кроки щодо посилення українського угруповання на Донбасі. Переконаний в силі українського війська, яке готове до будь-яких дій ворога.

Опубліковано Петром Порошенком 20 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України виступає за посилення СЦКК представниками Німеччини та Франції.