ua en ru

Порошенко заявив про потужне кадрове посилення КСУ

Порошенко заявив про потужне кадрове посилення КСУ Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко наголосив, що найближчим часом в Україні має запрацювати механізм конституційної скарги

В Україні відбувається потужне кадрове посилення Конституційного суду України. Про це завив президент України Петро Порошенко у ході спеціального пленарного засідання КСУ, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко взяв участь у вказаному засіданні КСУ, присвяченому складанню присяги двома новопризначеними суддями Сергієм Головатим та Василем Лемаком.

"Сьогодні в Україні вже забезпечені всі необхідні законодавчі інструменти, відбувається потужне кадрове посилення Конституційного суду. Від сьогодні в суді працюватимуть вже 16 з 18 суддів", - заявив Порошенко, додавши, що судді КСУ пройшли через відкритий прозорий конкурс.

Крім того, Порошенко наголосив, що найближчим часом в Україні має запрацювати механізм конституційної скарги.

"Наразі справа за вами, вельмишановні і високодостойні судді Конституційного суду. Одна з головних новацій змін до Конституції, яка була ініційована мною як президентом і підтримана більш ніж 300 голосами народних депутатів - це конституційна скарга. Це право українські громадяни за Конституцією отримали 1,5 роки тому. А на реалізацію цього права чекали дуже довго",- зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко призначив Василя Лемака і Сергія Головатого суддями Конституційного суду України.