ua en ru

Порошенко завтра обговорить з Юнкером безвізовий режим України з ЄС

Порошенко завтра обговорить з Юнкером безвізовий режим України з ЄС Фото: Петро Порошенко і Жан-Клод Юнкер

Безвізовий режим України з ЄС обговорять у телефонному режимі

Президент України Петро Порошенко завтра у телефонній розмові з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером обговорить безвізовий режим України з ЄС. Про це Порошенко заявив під час зустрічі з керівниками політичних фракцій, які входять до складу Коаліції у Верховній Раді України, повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляється, Президент закликав народних депутатів розглянути і підтримати законопроекти, які Україна зобов'язана прийняти для отримання безвізового режиму з ЄС.

"Глава держави нагадав, що з 13 обов'язкових законопроектів Верховна Рада прийняла 4 і зазначив, що 9 листопада оціночна місія Євросоюзу повинна зробити свій звіт про виконання Україною своїх зобов'язань в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, Президент також поінформував глав фракцій про заплановану на завтра телефонну розмову з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером щодо законопроектів щодо безвізового режиму, антикорупційної прокуратури та графіків виконання Україною своїх зобов'язань в цих питаннях.

"Президент також закликав народних депутатів підтримати його законодавчу ініціативу про незастосування застави для злочинців, пов'язаних з корупційними діями, "щоб суди не мали можливості відпускати під заставу корупціонерів, хабарників і злочинців", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Президент також звернув увагу на резонансні кримінальні розслідування і повідомив, що вимагатиме, щоб всі вони проходили максимально прозоро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор Департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ Всеволод Ченцов заявив, що на даним момент в Україні є всі необхідні механізми для того, щоб звіт місії Європейського Союзу про введення безвізового режиму був позитивним.