ua en ru

Порошенко: завершення АТО не означає, що її не можна оголосити при загрозі тероризму

Порошенко: завершення АТО не означає, що її не можна оголосити при загрозі тероризму Фото: нарада за участю Петра Порошенка (president.gov.ua)

Порошенко розповів, коли може поновитися антитерористична операція

Завершення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі не означає, що її неможливо буде оголосити в подальшому на підконтрольній території при загрозі тероризму. Про це на нараді з військовим керівництвом заявив президент України Петро Порошенко.

"Хочу окремо підкреслити, що завершення режиму широкомасштабної антитерористичної операції не позбавляє нас можливості оголошення АТО в будь-який час, коли виникне терористична загроза на звільнених територіях", - заявив Порошенко.

Він також підкреслив необхідність стежити за ситуацією і протидіяти ризикам і загрозам, у тому числі й діяльності диверсійних груп.

"Новий закон (про реінтеграцію Донбасу, - ред.) дає вам кардинально нові можливості, нові права", - зазначив президент, звернувшись до керівництва військового блоку.

Крім того, Порошенко зазначив важливість протидії інформаційній агресії, як складової частини гібридної війни з боку Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що операція Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі покликана якомога швидше повернути окуповані райони під контроль української влади.